Allora3Allora3 Allora 3 art.nr: 8011-110
Samtalsapparat med tangentbord och talsyntes  

Allora 3 - Samtalsapparat med tangentbord och talfunktion.
Allora 3 läser skrivna meddelanden klart och tydligt med manlig eller kvinnlig röst. Meddelanden kan även lagras och läsas upp senare eller skickas som SMS eller telefonsamtal via Bluetooth och en Smartphone. Allora 3 har två textdisplayer varav den ena är riktad mot samtalspartnern. Allora 3 kan även användas för att trådlöst styra t.ex tv och andra hjälpmedel.

Läs mer, broschyrblad

  Jazz joystick art.nr:  6343-51
 Joystick för både muskontroll och kontaktstyrning  

Jazz joystick är en kompakt stationär joystick utformad för att ge användare som saknar finmotorik tillgång till både muskontroll och kontaktstyrning. Den är utformad för att reagera på grova rörelser samtidigt som den erbjuder fin markörpositionerng och exakt kontaktstyrning.
Jazz joystick är lämplig både för att styra en musmarkör och för skanning med kontakter. Skanning kan endast användas i AAC-enheter med kommunikations-program baserad på rutmönster.
De två alternativen tillåter användaren att sömlöst växla mellan markörkontroll och skanning där så krävs.....Läs mera här (pdf)

  Ultra joystick art.nr:  6343-52
 Kompakt och robust joystick för montering på stativ  

Ultra joystick är en kompakt och robust joystick lämplig att montera på ett stativ för styrning med huvud eller haka.
Ultra har skal av metall som är extremt hållbart.
Ultra har två 3.5mm anslutningar för kontakter som kan programmeras till vänster, höger, dubbel eller dragklick. Alternativt kan Ultra programmeras för Dwellklick som gör att Ultra kan användas även av personer som inte kan hantera kontakter.....Läs mera här (pdf)

 Optima art.nr:  6343-30
 Joystick för datorer och Xbox  
Lättgående joystick för personer med liten kraft och litet rörelseomfång. Levereras med tre utbytbara grepp liten knopp, T-handtag och stor gummiboll. Kan ställas in för höger eller vänsterhänta. Har även färgmärkta knappar för vänster, höger, dubbel och låsklick. Nu även kompatibel med Xbox. Ansluts via Xbox Adaptive controller....Läs mera här (pdf)

 BlueLine USB-joystick art.nr:  6343-50
 Trådlös Joystick för USB-anslutning till datorer, surfplattor och telefoner  
För personer med liten kraft och litet rörelseomfång. BlueLine är en exakt, känslig och lättgående joystick med tre programmerbara knappar för vänster, höger och låsklick samt dubbelklick och riktningsval. BlueLine som ansluts trådlöst via Bluetooth passar utmärkt för att trådlöst styra t.ex iPad, iPhone, Android och datorer
 EnvirOn Scannande sändare art.nr:  2351-10
Programmerbar scannande sändare för EnvirOn omgivningskontroll  

Environ scannade sändare är en radiosändare som inte kräver fri sikt till apparaten som skall styras. Sändaren har åtta touchknappar men kan även styras med scanning via externa kontakter.

Sändaren är programmerbar för att kunna hantera de flesta el-funktioner i hemmet.

Kan via EnvirOn iControl reläboxar sköta t.ex batteridrivna leksaker, larm och andra svagströmsapparater upp till max 30v samt via iClick reläbox styra 220v apparater.

Kan tillsammans med programmerbara EnvirOn hub som omvandar sändarens radiosignaler till IR-signaler styra IR-mottagare som tv, DVD och musikanläggningar.

 iControl art.nr:  2350-10
 iControl, en reläbox för svagström  

iControl är en reläbox som kan styras med valfri EnvirOn sändare eller med trådbundna kontakter. iControl har två 3.5 mm anslutningar för olika apparater.

Till iControl kan svagströmsapparater med max 30v arbetsspänning som t.ex batteridrivna leksaker, larm och andra apparater anslutas.

iControl kan styras med metoderna Direkt - Till/från - Timer - En kontakt till /en från.

 iClick art.nr:  2350-12
 iClick, en reläbox för 220v  

iClick är en reläbox som kan styras med valfri EnvirOn sändare eller med trådbundna kontakter. iClick har två 220v el.uttag som kan styras individuellt.

Till iClick kan apparater som t.ex lampa, fläkt, kaffebryggare och el.element anslutas.

iClick kan styras med metoderna Direkt - Till/från - Timer - En kontakt till /en från.

 EnvirOn hub art.nr:  2350-14
 EnvirOn hub, centralenhet för IR-styrning  

EnvirOn hub är centralenhet i de flesta Environ system för omgivningskontroll. EnvirOn hub omvandlar radiosignaler från valfri EnvirOn sändare till IR-signaler som kan styra t.ex hemelektronik som tv och musikanläggningar.

EnvirOn hub kan lätt programmeras för att passa många olika apparater i hemmet. Kan även programmeras så att en knapptryckning gör flera saker. T.ex stänger av tv, video och släcker lampa.

Kan lära in upp till 16 individuella IR-koder och kan hantera 8 funktioner bestående av upp till 4 knapptryck. Gör det t.ex möjligt att välja ett tresiffrigt kanalnummer med endast ett knappval. Kan paras med upp till 6 olika EnvirOn sändare.

 iPad med EnvirOn app art.nr:  
 App som gör det möjligt att styra sin omgivning med iPad eller iPhone  

EnvirOn app gör det möjligt att från en iPhone eller iPad styra ett helt EnvirOn system för omgivningskontroll. Tv, video, musikanläggning och lampor är bara några exempel.

1, 2, 6, 15 eller 24 knappar kan skapas på bildskärmen. Knapparna kan förses med färger eller bilder som visar dess funktioner. Knapparna kan aktiveras direkt med tryck eller via scanning med anpassat styrsätt för iPad.

Environ app kan användas tillsammans med Environ hub som omvandlar signaler från iPad till IR-signaler som styr t.ex tv och DVD. Environ app kan även användas tillsammans med iClick och iControl reläboxar för olika 220v apparater samt batteridrivna/svagströmsapparater och larm.
Appen är gratis och kan laddas ner från AppStore, klicka här .

 Trabasack art.nr:  10100-11, -111, -12, -121, -13
 Kombinerade väskor och knäbord  
Trabasack är en serie väskor lämpliga för t.ex bärbara datorer, surfplattor samtalsapparater och mycket annat. Trabasack är utformade för att användas som ett stadigt bord att placera i knät. Undersidan är mjuk, fylld med små kulor och formar sig efter användarens knän. Den hårda översidan som fungerar som bordsyta finns i två utföranden. En i ett läderliknande PVC-mtrl som är lätt att hålla rent och en i ett mjukt mtrl (Connect) där saker kan fästas med kardborrband. ....Läs mer om de olika varianterna
 Liten och smidig joystick art.nr:  6343-25
 Slimline Joystick från Pretorian  
Nya Slimline Joystick från Pretorian är en liten joystick som är perfekt för användare med små händer. Slimline som har både låg höjd och liten yta kan lätt användas av unga användare under långa perioder utan att trötta ut användaren.

Klicka här för att läsa mer om egenskaperna hos nya Slimline Joystick.

 Extra lättryckt GoTalk art.nr:  8020-110
 GoTalk 9+ Lite Touch  

Nya GoTalk 9+ Lite Touch har extra känsliga tryckytor, kräver endast en femtedel av trycket jämfört med tidigare modeller.
Övriga egenskaper är lika som hos den klassiska GoTalk 9+.

Klicka här för att läsa mer om nya GoTalk 9+ Lite Touch.

Telefon: 08-7682500
Fax: 08-7924949
Adress: Enhagsvägen 18
Postadress: 187 40 TÄBY
e-mail: info@rehabcenter.se

Tillbaka till startsidan